Пиріг з лаваша можна вважати ідеальним винаходом для "ледачих" господинь - тих, у кого постійно не вистачає часу на приготування смачної випічки.
Отже, щоб приготувати пиріг з лавашу з куркою, рисом та грибами, у вершковій заливці, знадобиться такий набір продуктів:
- лаваш тонкий – 360 г (1 упаковка);
- куряче філе – 400 г;
- печериці – 400 г;
- крупа рисова – 65 г;
- сир твердий – 250 г;
- помідор – 130 г (1 шт.);
- морква – 80 г (0,5 шт.);
- цибуля ріпчаста - 115 г (1 шт.);
- часник – 2 зубчики;
- вершки (жирністю 10%) – 300 мл;
- борошно – 60 г (2 ст. ложки);
- яйця – 2 шт.;
- олія рослинна - 45 г (3 ст. ложки);
- базилік сушений – 1 ч. ложка;
- приправа "Сушені помідори з базиліком" - 1 ч. ложка;
- приправа для курки – 1 ч. ложка;
- сіль – 0,5 ч. ложки.
важливо!
- Вибирайте свіжий лаваш – він повинен мати приємний запах. Уважно подивіться, щоб у ньому був плям і ознак цвілі.
Розігріваємо духовку до 180 градусів.
Рис промиваємо кілька разів, поки вода не залишатиметься прозорою. Заливаємо рис чистою водою, солимо. Варимо протягом 10-15 хвилин до готовності.
Куряче філе дрібно нарізаємо.
Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики
Полуницю не потрібно вкривати чим завгодно: секрети, які допоможуть відлякати гризунів узимку
Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Очищений лук нарізаємо дрібними кубиками.
Моркву очищаємо та натираємо на великій тертці.
Часник очищаємо та дрібно нарізаємо.
Гриби нарізаємо кубиками.
Викладаємо до овочів рубане куряче філе та обсмажуємо 5-7 хвилин.
Далі додаємо гриби та обсмажуємо 7 хвилин, до розм'якшення та напівготовності.
Тим часом готуємо заливання. Для цього перемішуємо до однорідності 200 мл вершків, яйця, часник, борошно, 0.25 ч. ложки солі та 0,5 ч. ложки базиліка.
Згодом до овочів з грибами та куркою відправляємо відварений рис. Всипаємо 0.25 ч. ложки солі, перець, базилік, що залишився, приправу для курки і сушені томати. Вливаємо 100 мл вершків, перемішуємо і гасимо ще 2 хвилини.
Помідор вимиваємо та нарізаємо кружальцями.
Лаваш нарізаємо за розміром невеликої форми - має вийти 4 листи.
Форму змащуємо олією і викладаємо туди перший лист лаваша.
Поверх розподіляємо 1/4 частину начинки та посипаємо 1/4 частиною сиру.
Накриваємо сирний шар новим листом лаваша та повторюємо всі шари.
Викладаємо поверх останнього шару начинки кружальця помідора.
Заливаємо вміст форми яєчно-вершковою сумішшю.
Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин до готовності.