Практично всі у світі знають, що традиційною стравою та візитною карткою української кухні є червоний борщ. Якщо ж згадати сусідню з нами польську кухню, то на думку відразу спадає наваристий ароматний білий борщ з ковбасками та вершками - "журек".
Підготуйте всі інгредієнти для приготування польського журеку:
- яловичина на кістки – 300 г;
- бекон – 200 г;
- свинячі ковбаски для гриля – 100 г;
- морква – 0.5 шт.;
- корінь петрушки – 0,5 шт.;
- корінь селери – 50 г;
- цибуля порей - 50 г;
- цибуля жовта ріпчаста - 1 шт.;
- копчена ковбаса – 100 г;
- часник, зубчики – 3 шт.;
- білий хрін, маринований – 2 ч. л.;
- висівки – 25 г;
- лимон, сік - 1 ст. л.;
- борошно пшеничне – 1 ст. л.;
- вершки 30% - 100 мл;
- майоран – 5 г;
- перець чорний горошок - 10 штук;
- перець запашний, горошок – 4 шт.;
- лавровий лист – 2 штуки;
- зелений перець на смак.
Покладіть у велику каструлю для яловичини супу, додайте 1 чайну ложку солі, налийте 2 літри води і доведіть до кипіння. Готуйте під кришкою приблизно 1,5 години.
Далі додаємо спеції (ароматний перець горошком і лавровий лист), нарізану кільцями моркву, петрушку (корінь), цибулю-порей, селера і цибулю, обсмажену на вогні. Ставимо на середній вогонь на 30-40 хвилин.
Після цього коріння петрушки, селери та порей необхідно дістати.
Додайте бекон, проколоту виделкою ковбасу для гриля (в оригінальному польському рецепті беруть білі ковбаски), спробуйте суп і посоліть на свій смак. Варити близько 15 хвилин|мінути| на слабкому вогні, накривши кришкою.
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни
"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику
Які рослини в жодному разі не можна обрізати восени: моліться, якщо ви це зробили
Ковбасу для гриля дістають через 10 хвилин після варіння та запікають при 220 градусах приблизно 15 хвилин.
Додайте в суп копчену ковбасу, очищений часник (1 зубчик можна подрібнити), лавровий лист, запашний перець, чорний перець, майоран, висівки, хрін, лимонний сік або оцет. Варіть близько 5 хвилин|мінути|.
Вершки змішайте з 2 столовими ложками холодної води та борошном. Потім додайте суп і доведіть до слабкого кипіння.
Тим часом зваріть круто 2 яйця і остудіть.
Зніміть суп з вогню і хоча б годину настоятися.
Подавайте білий польський борщ із 2 половинками яйця, нарізаними запеченими ковбасками та сезонною зеленню.
Якщо хочете спробувати традиційним способом подати журек у хлібі, необхідно взяти середній буханець, дістати м'якоть, змастити зсередини добре яйцем і помістити в духовку при температурі 200 ° С на 15-18 хвилин. Так хлібна посудина не розмокне і не розвалиться.