Яблучно-гарбузове пюре на зиму дуже корисна та смачна заготівля. На основі пюре можна приготувати млинці, желе, кекси або просто з'їсти.
Необхідні продукти:
- гарбуз (м'якуш, порізаний шматочками) - 400 грам;
- яблука – 600 грам;
- вода - 100 мл;
- цукор - 150 грам;
- лимонний сік – 0.2 склянки;
- кориця – 1 чайн.л.
важливо!
- Щоб десерт на смак вийшов насиченим, віддавайте перевагу солодким сортам гарбуза із соковитою, ароматною м'якоттю.
- Яблука теж беріть солодкі чи кисло-солодкі.
Яблука добре вимийте в проточній воді, витріть насухо чистим рушником. Розріжте їх на 2-4 частини, щоб було зручніше видаляти серцевину і зрізати шкірку. Наріжте очищені яблука великими часточками, складіть в каструлю.
Свіжий великий гарбуз добре промийте в теплій воді. Гострим ножем розріжте її на частини. Видаліть насіння і серцевину, зніміть овочечисткою шкірку. Для пюре візьміть 400 грам м'якоті, а шматочки, що залишилися, заморозьте, або використовуйте при приготуванні інших страв.
Гарбуз додаємо в ту ж каструлю, що й яблука.
Глава ГУР Кирило Буданов розповів про "Орешник" путіна, все не так просто: "Вони зовсім втратили розум"
Народилася красивою, але... Раміна Есхакзай розповіла, чи робила щось зі своїм обличчям
Автомобілістів попередили: тепер хочуть позбавляти прав
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
У яблука та гарбуз насипте корицю, налийте лимонний сік і добре перемішайте.
Залийте ароматні яблука та шматочки гарбуза водою та поставте на плиту.
Доведіть вміст каструлі до кипіння, після чого зменште нагрівання і на слабкому вогні варіть яблука та гарбуз 15 хвилин при закритій кришці.
Блендер подрібніть зварені яблучні і гарбузові шматочки в пюре.
Тепер до пюре потрібно додати цукор, добре перемішати і довести до кипіння на маленькому вогні. Варити після закипання пюре протягом 5 хвилин.
Щоб пюре збереглося до зими, скляну тару ретельно простерилізуйте. Розлийте гарячий десерт по банкам, закрийте всі металевими кришками, які треба потримати в окропі кілька хвилин.
Даємо охолонути у теплі. Можна банки укутати.
Зберігати таке пюре потрібно у прохолодному місці.
Читайте також:
Найідеальніша пропорція: рецепт аджики з помідорами та яблуками, яку робили наші бабусі
Ви занапастите весь сад: чому гнили яблука в жодному разі не можна кидати в компостну яму
Як правильно підготувати грядки під часник, щоб він виріс розміром з яблуко: важлива хитрість