Якщо часу на консервацію особливо немає, але є бажання всю зиму є один із найулюбленіших зимових соусів, аджику, то рецепт аджики без варіння точно вартий вашої уваги.
Аджика - один з найпопулярніших соусів як заготівля на зиму, так і в сезон дозрівання овочів. При цьому сира аджика, на відміну від приготовленої з термічною обробкою, має більш гострий смак, а її аромат сильніший.
Отже, щоб приготувати на зиму аджику без болгарського перцю без варіння, знадобиться такий набір продуктів:
- помідори – 1 кг.;
- часник – 200 грам;
- корінь хрону – 200 грам;
- цукор – 1 стол.л.;
- сіль 1.5 стол.
Помідори ретельно миємо, розрізаємо на кілька частин, місце кріплення плодоніжки вирізаємо. Якщо шкірка у томатів жорстка та товста, знімаємо її, попередньо зануривши плоди в окріп.
Коріння хрону миємо, чистимо і нарізаємо кружальцями. Якщо корінь не дуже свіжий, його слід замочити на годину в холодній воді.
Зубчики часнику чистимо від плівок, зрізаємо в них кінчики з обох боків.
Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни
Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані
Підгодуйте томати йодом і одразу отримайте 2 бонуси: навіщо це роблять досвідчені городники
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Всі овочі пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо за допомогою кухонного комбайна в однорідну масу за консистенцією. Додаємо цукор та сіль, перемішуємо. Залишаємо на пару годин у посуді (обов'язково використовуємо посуд з матеріалу, що не окислюється), щоб сипучі повністю розчинилися.
Аджика готова. Розкладаємо масу по заздалегідь приготованим банкам, промитим та простерилізованим. Закочуємо банки кришками. Хрін є хорошим природним консервантом, тому не треба боятися, що така приправа не зберігатиметься без оцту. Але після розтину таку заготівлю все-таки краще довго не зберігати, необов'язково вона має зіпсуватися, але «ядро» приправа втратить. Зберігати аджику потрібно у прохолодному місці.
Аджика має яскравий смак та аромат. Її можна широко використовуватиме приготування різноманітних страв.
Зазначимо, що вживання сирої аджики допоможе зміцнити імунітет, стимулювати роботу травної системи, підвищити апетит і поліпшити обмін речовин. Також вона позитивно впливає на роботу кровоносної системи, очищуючи та тонізуючи судини організму.
Читайте також:
Ідеально підходить для будь-якого м'яса та сала: рецепт найсмачнішої аджики із зелених помідорів
Ви просто закачаєтесь від цієї принади: рецепт літньої аджики з молодих кабачків
Навіть аджика не потрібна: рецепт ніжного курячого філе з морквою та яблуком у кисло-солодкому соусі
Прекрасне доповнення до м'ясних страв: рецепт зеленої аджики із болгарського перцю на зиму