Інгредієнти для закуски "оселедець по-голландськи":
- оселедець - 2 штуки;
- цибуля ріпчаста - 2 штуки;
- морква – 1 штука;
- лимони – 0.5 штуки;
- лавровий лист – 5 штук;
- сіль – 2 чайн.л.;
- цукор – 1 чайна ложка;
- перець чорний мелений - 0,5 чайн.л.
Розморожений оселедець обробимо і приготуємо для засолювання. Знімемо з тушки оселедця шкіру. Обробляємо рибу на філе без кісток і нарізаємо порційними шматочками.
Цибулю чистимо і нарізаємо тонкими кільцями.
Моркву чистимо, ополіскуємо і її потрібно натерти на "корейській" тертці або нарізати соломкою.
Лимон наріжте тонко півкружечками або чверть-кружечками.
Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни
Стосується всіх, у кого стоїть газова колонка або котел: більше ніяких "жартів", інакше будуть проблеми
Підгодуйте томати йодом і одразу отримайте 2 бонуси: навіщо це роблять досвідчені городники
Які рослини в жодному разі не можна обрізати восени: моліться, якщо ви це зробили
Важливо!
- Лимон краще брати тонкокорий, тому що товстокорий лимон у процесі маринування трохи гірчить.
- Також можна зняти з лимона цедру, видалити білу частину кірки та нарізати лимон без скоринки на скибочки.
Викладаємо шарами в банку: на дно — кілька кілець цибулі, лавровий лист, дрібку моркви, шматочок лимона, трохи цукру та солі, дрібку перцю. Зверху – шар оселедця. Потім знову овочі, спеції, сіль, цукор.
І так чергуємо шарами, періодично притискаючи, поки не дістанемося до верху банки. Останній шар – овочевий.
Закриваємо банки щільними кришками та ставимо в холодильник на 2-3 дні. щодня кілька разів потрібно перевертати банки, щоб маринад розподілявся по рибі рівномірно.
При подачі можна полити олією і злегка посолити.