Осінь - період консервації овочів та продуктів на зиму. Серед них і яблука, які є доволі бюджетним продуктом.

Звичайно, яблучні пирги - зірки осіннього меню, але відкладіть кілька яблук, щоб приготувати варення. На це вам знадобиться лише 25 хвилин.

Яблука

Інгредієнти:

яблука – 1 кг;
цукор - 800 г;
лимонна кислота - 1/3 ч.л.;
вода - 3 ст.л.

Приготування яблучного варення:

1.Очищаємо яблука від насіннєвих коробочок та нарізаємо на тонкі маленькі часточки. Вливаємо в каструлю воду і викладаємо яблука, висипаємо туди 200 г цукру. Перемішуємо і варимо яблука на вогні вище за середнє 5 хвилин.

2.Висипаємо ще 200 г цукру, а разом з ним лимонну кислоту, перемішуємо і варимо 5 хвилин. Також робимо з рештою 400 грам цукру, висипаємо і варимо по 5 хвилин щоразу. Далі варення забираємо в банки і даємо йому охолонути.

Популярні новини зараз

"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику

Готовий вивести війська з деяких територій: Reuters розповіли про поступки путіна

Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Показати ще

Для варення підходять яблука різних сортів, але краще вибирати міцні та не надто соковиті плоди. Варення можна приготувати у різний спосіб: традиційним, швидким або в мультиварці. Готовий продукт розливають стерилізованими банками і закривають кришками. Зберігати яблучне варення слід у прохолодному темному місці.

Яблучне варення, кадр з відео

Читайте також:

Їх захочеться їсти весь день: рецепт апетитних пиріжків-човників з куркою та грибами.

Взимку ви не пошкодуєте, що закрили кілька банок: рецепт гарбузово-томатного соусу з болгарським перцем під м'ясо.