Осінь - період консервації овочів та продуктів на зиму. Серед них і яблука, які є доволі бюджетним продуктом.
Звичайно, яблучні пирги - зірки осіннього меню, але відкладіть кілька яблук, щоб приготувати варення. На це вам знадобиться лише 25 хвилин.
Інгредієнти:
яблука – 1 кг;
цукор - 800 г;
лимонна кислота - 1/3 ч.л.;
вода - 3 ст.л.
Приготування яблучного варення:
1.Очищаємо яблука від насіннєвих коробочок та нарізаємо на тонкі маленькі часточки. Вливаємо в каструлю воду і викладаємо яблука, висипаємо туди 200 г цукру. Перемішуємо і варимо яблука на вогні вище за середнє 5 хвилин.
2.Висипаємо ще 200 г цукру, а разом з ним лимонну кислоту, перемішуємо і варимо 5 хвилин. Також робимо з рештою 400 грам цукру, висипаємо і варимо по 5 хвилин щоразу. Далі варення забираємо в банки і даємо йому охолонути.
Сильне похолодання, дощі та тиск: небезпечна погода обрушиться на Україну - прогноз насторожує
Українців шокують шалені штрафи за дім у селі: як не втратити сотні тисяч гривень на своєму будинку
Долар шокує українців? Чи злетить курс до 42 гривень вже цього місяця, прогноз курсу валют
Оля Полякова без штанів зняла Машу Єфросиніну
Для варення підходять яблука різних сортів, але краще вибирати міцні та не надто соковиті плоди. Варення можна приготувати у різний спосіб: традиційним, швидким або в мультиварці. Готовий продукт розливають стерилізованими банками і закривають кришками. Зберігати яблучне варення слід у прохолодному темному місці.
Читайте також:
Їх захочеться їсти весь день: рецепт апетитних пиріжків-човників з куркою та грибами.
Взимку ви не пошкодуєте, що закрили кілька банок: рецепт гарбузово-томатного соусу з болгарським перцем під м'ясо.