Баклажани та кабачки все ще залишаються зірками столів та холодильників українців. Щоб вони не згнили, потрібно мати різноманітні рецепти для готування.
Зараз ми пропонуємо вам скуштувати баклажани з фаршем у клярі. Це дуже смачно і підійде на обід та вечерю.
Інгредієнти:
Баклажани — 3 шт.;
М'ясний фарш — 400 г;
Цибуля ріпчаста — 1 шт.;
Кінза — пучок;
Кріп — пучок;
Борошно — 2 ст.л.;
Сіль — ½ ч.л.
Інгредієнти для кляру:
Яйця - 3 шт.;
Холодна вода - 2 ст.л.;
Сир - 70 г;
Паприка - 1 ч. л.;
Сухий часник - ½ ч.л.;
Борошно - 2 ст.л.;
Сіль - щіпка.
Приготування баклажанних котлет:
1. Натираємо на дрібній тертці цибулю, шаткуємо кінзу і петрушку, викладаємо у фарш, перемішуємо. Не забуваємо посолити та поперчити фарш, залишаємо маринуватися на 30 хвилин.
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
Доплати до пенсії: які види соціальної допомоги отримають пенсіонери
Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі
"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику
2.Очищаємо баклажани від шкірки, нарізаємо на пластини або кружальця завтовшки 2-3 см. Солимо баклажани з кожного боку, залишаємо на 10 хвилин.
3.Для кляра збиваємо вилкою яйця з холодною водою. Натираємо дрібно сир, додаємо до яєць разом із паприкою, сухим часником і сіллю, перемішуємо. Висипаємо в кляр борошно, змішуємо компоненти.
4.Баклажани позбавляємо зайвої вологи за допомогою паперових рушників. Викладаємо на баклажанні платівки фарш.
5. Обвалюємо котлети з баклажанів і фаршу в борошні з усіх боків. Обволікаємо кожну котлети в клярі і викладаємо на сковороду з олією. Важливо викладати стороною фаршем вниз.
6. Обсмажуємо котлети з кожної сторони по кілька хвилин. Обсмажуємо до золотистої скоринки, а потім викладаємо на тарілку з паперовим рушником, даємо зайвому маслу стекти.
Після приготування можна посипати котлети подрібненою зеленню. Подавати котлети можна з будь-яким гарніром: від круп до макаронних виробів.
Читайте також:
Так львівські бабусі балували своїх онуків: старовинний рецепт картопляної запіканки з квашеною капустою .
Лише яблука і манка: як приготувати соковиті оладки, рецепт.