Голубці - це страва, яку люблять багато українців, але їм простіше сходити в гості чи ресторан, щоб поласувати.

Просто тому, що голубці, як і вареники, готуються досить тривалий час і не кожен хоче сидіти і завертати їх. Тому пропонуємо вам рецепт лінивих голубців, які нічим не гірші за класичні.

Ліниві голубці, кадр з відео

Інгредієнти:

Фарш - 2 кг;
Капуста - 1 шт.;
Морква - 2 шт.;
Цибуля - 2 шт.;
Вершкове масло - 180 г;
Рослинна олія - ​​1,5 ст.л.;
Рис круглозернистий - 500 г;
Кріп - 30 г.

Інгредієнти для соусу:

Томатна паста - 150 г;
Томатний соус - 400 г;
Сметана - 300 г;
Вода - 300 мл.

Приготування лінивих голубців:

1. Промиваємо та відварюємо до напівготовності рис. Нарізаємо дрібно цибулю, в сковороді на суміші олії (20-30 г) обсмажуємо до м'якості. Натираємо на великій тертці моркву, викладаємо до цибулі та обсмажуємо овочі до золотистого кольору. У цей час шаткуємо дрібно капусту.

Популярні новини зараз

Ідеально для тих, у кого мало часу: рецепт соковитих та апетитних бутербродів з яйцем, сиром та ковбасою на сковорідці

Над Землею з'явиться другий Місяць: таємничий гість із космосу вразить кожного

Не лише комуналка та продукти: в Україні сильно подорожчає інтернет

Анна Кошмал раптово "вийшла з тіні" і вразила новими формами: "Тепер у мене..."

Показати ще

2.Викладаємо нашатковану капусту до цибулі та моркви, гасимо не більше 7 хвилин. Далі змішуємо капустяну масу з рисом і залишаємо суміш остигати. Солимо і перчимо масу з капусти та рису, ретельно перемішуємо після остигання.

3.У фарш не забуваємо висипати сіль, перець, додати паприку, приправу до м'яса. Також у фарш можна натерти холодну вершкову олію (150 г) і перемішати, так м'ясо буде соковитіше. Після того, як рис і капуста охолонуть, до цієї маси можна додати фарш і змішати. Шинкуємо кріп, висипаємо в суміш для голубців, перемішуємо.

Ліниві голубці, кадр з відео

4.Для соусу змішуємо томатну пасту з томатним соусом, сметаною, заливаємо все водою. Додаємо в соус за бажанням перець і сіль.

5.Змащуємо дно форм для запікання олією. Формуємо із суміші капусти, рису та фаршу круглі котлети, викладаємо їх у форми для запікання. Заливаємо голубці соусом, накриваємо форми фольгою, робимо у фользі невеликі отвори. Запікаємо голубці в духовці за 180 градусів 45-50 хвилин.

В результаті виходять соковиті та смачні ледачі голубці. Ця чудова страва на кожен день як для обіду, так і для вечері.

Читайте також:

Ідеально для тих, у кого мало часу: рецепт соковитих та апетитних бутербродів із яйцем, сиром та ковбасою на сковорідці.

Соковиті баклажани з фаршем у клярі: ці котлети стануть вашими улюбленими до пюрешки .