Шеф-кухар Тетяна Литвинова пропонує простий та смачний рецепт маринування кабачків без стерилізації, що ідеально підходить для зимового зберігання.
Ключ до успіху - дотримання точних пропорцій розсолу, що гарантує збалансованість смаків.
Інгредієнти:
Кабачки: 1,8-2 кг (переважно невеликі).
Кріп: 1-2 гілочки на банку.
Лавровий листок: 1 на банку.
Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить
Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі
Гострий перець: 1 скибочка на банку (регулюйте за смаком).
Суміш перців: 5 зерен на банку.
Часник: 2 зубчики на банку.
Вода: 1,5 л.
Сіль: 70 г.
Цукор: 190 г.
Оцет (9%): 125мл.
Інструкції з приготування:
Наріжте кабачки кружальцями, бажано використовувати дрібніші овочі, щоб уникнути великого насіння. Ретельно вимийте та видаліть стебла.
На дно кожної чистої літрової банки покладіть 1-2 гілочки кропу, лавровий лист, шматочок гострого перцю, 5 горошин перцю та 2 зубчики часнику.
Потім щільно покладіть скибочки в банки. Вони трохи осядуть після додавання окропу, тому заповнюйте банки догори.
Залийте кабачки в банках окропом, накрийте кришками та залиште на 10 хвилин. Злийте воду та повторіть цей крок ще раз.
У каструлі закип'ятіть 1,5 літра води з 70 г солі та 190 г цукру. Після закипання додайте 125 мл оцту і доведіть знову до кипіння.
Залийте гарячий розсіл у банки, заповнюючи їх до верху. Закрийте банки стерилізованими кришками і переверніть вгору дном. Загорніть їх у теплий рушник і дайте їм повністю охолонути.
Ось і все вже через тиждень мариновані кабачки будуть готові до вживання.
Читайте також:
Коли "Олів'є" набридло, а "Крабов'я" - не смачно: рецепт українського салату "Оленка" нашвидкуруч
Бабусин секрет розкритий - рецепт хрусткої та корисної квашеної капусти на зиму
Суцільні вітаміни та божественний смак: рецепт пікантного іспанського супу з томатів