Купуючи м'ясо важливо переконатися, що ви купуєте натуральний продукт без хімічних добавок. Українцям назвали швидкий та простий спосіб визначити, чи є м'ясо якісним — прямо вдома чи з дозволу продавця.
Перед проведенням тесту перевірте колір, текстуру, запах та еластичність:
Свіжа яловичина яскраво-червона; свинина має рожевий відтінок; баранина, як правило, темніша.
Поверхня не повинна бути липкою або слизькою.
Свіже м'ясо має нейтральний або трохи металевий запах, без будь-яких кислих або хімічних запахів.
Натисніть на м'ясо пальцем – воно повинне швидко відновитися.
Відключення світла будуть довше: Укренерго терміново вводить жорсткі графіки – вже з сьогодні
Доплати до пенсії: які види соціальної допомоги отримають пенсіонери
Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі
Маша Єфросиніна нарешті показала радість зустрічі з воїном ЗСУ: "Як сильно мені зараз потрібний"
1-хвилинний тест на наявність хімічних добавок:
Цей простий метод допоможе вам підтвердити справжність будь-якого виду м'яса (яловичини, баранини, свинини тощо).
Візьміть невеликий шматочок м'яса (1-2 см).
Проколи його зубочисткою і покладіть на шматок фольги.
Використовуйте сірник або запальничку, щоб підпалити шматок м'яса.
Натуральне м'ясо:
Видає знайомий, приємний запах, як у смаженого м'яса.
На поверхні немає незвичної реакції.
М'ясо з хімічними добавками:
Виглядає синтетичною, коли горить.
Може виділяти темну рідину або випускати бульбашки та піну.
Запах буде відсутній, що вказує на наявність хімікатів.
Додаткова рада:
Надійний продавець не повинен відмовлятися надати зразок для тестування. Якщо він чинить опір або здається неохочним, це може бути червоним прапором щодо якості м'яса.
Читайте також:
Українців здивували різким цінопадом на ключові продукти: на що впали цінники
Якими продуктами запастися на складну зиму, щоб потім не кусати лікті
Натуральний "Живчик" у банках на зиму – рецепт корисного яблучного напою для всієї родини