Шукаєте незвичайний рецепт джему? Спробуйте приготувати його із картоплі! Це інтригуюче поєднання пропонує чудовий та несподіваний смак, змішуючи насолоду із землістим смаком картоплі та теплих спецій.
Інгредієнти:
330 г картоплі.
250 г цукру.
10 г ванільного цукру.
80 г води.
Тефтельки, як з дитинства: рецепт у ніжному вершково-томатному соусі до пюрешки та тепла
Чому абрикос цвіте марно: один весняний день, що вбиває 90% майбутнього врожаю
Зірки включають режим достатку: гроші потечуть рікою до цих 4 знаків Зодіаку
Ніч, коли народжується Сонце: найдовший день темряви в Україні, що насправді означає зимове сонцестояння
20 мл рому.
1 ч. л. імбиру, кориці, мускатного горіха та гвоздики.
Інструкції:
Вимийте, очистіть та відваріть картоплю до повної готовності. Поки він гарячий, розімніть його в однорідне пюре без грудочок.
У каструлі розчиніть цукор у воді і доведіть до кипіння, щоб вийшов сироп.
Додайте картопляне пюре в киплячий сироп, потім ванільний цукор та спеції. Ретельно перемішайте, щоб спеції поступово розподілилися.
Зменште вогонь до слабкого кипіння і постійно помішуйте протягом 15 хвилин, щоб запобігти прилипання.
За хвилину до закінчення влийте ром і востаннє перемішайте. Зніміть каструлю з вогню.
Перелийте гарячий джем у стерилізовані банки. Щільно закрийте їх, переверніть дном догори і дайте їм повністю охолонути.
Цей картопляний джем вразить своєю незвичайною текстурою та насиченим ароматним смаком. Подавайте його з тостами, випічкою чи сиром для чудового сюрпризу.
Читайте також:
Еліксир вічної молодості: рецепт бурякового квасу для здоров'я, як у грецьких богів
Коли "Наполеон" та "Медовик" набридли: рецепт ніжного торта "Пташине молоко", який тане в роті
Як правильно та швидко зварити буряк, щоб годинами не стояти біля плити – хитрість 30 хвилин
