Шукаєте незвичайний рецепт джему? Спробуйте приготувати його із картоплі! Це інтригуюче поєднання пропонує чудовий та несподіваний смак, змішуючи насолоду із землістим смаком картоплі та теплих спецій.

Інгредієнти:

330 г картоплі.

250 г цукру.

10 г ванільного цукру.

80 г води.

Популярні новини зараз

Все ще є чим зайнятися; місячний календар городника на 28 жовтня - 3 листопада

Маша Полякова виступила у Палаці Спорту в Києві: як їй вдалося зібрати залу

Тепер сода закінчуватиметься швидше: як використовувати цей диво-засіб на городі, 4 способи

Погода взимку вразить українців: до чого готуватись

Показати ще

20 мл рому.

1 ч. л. імбиру, кориці, мускатного горіха та гвоздики.

Інструкції:

Вимийте, очистіть та відваріть картоплю до повної готовності. Поки він гарячий, розімніть його в однорідне пюре без грудочок.

У каструлі розчиніть цукор у воді і доведіть до кипіння, щоб вийшов сироп.

Картопля. Фото: YouTube

Додайте картопляне пюре в киплячий сироп, потім ванільний цукор та спеції. Ретельно перемішайте, щоб спеції поступово розподілилися.

Зменште вогонь до слабкого кипіння і постійно помішуйте протягом 15 хвилин, щоб запобігти прилипання.

За хвилину до закінчення влийте ром і востаннє перемішайте. Зніміть каструлю з вогню.

Перелийте гарячий джем у стерилізовані банки. Щільно закрийте їх, переверніть дном догори і дайте їм повністю охолонути.

Цей картопляний джем вразить своєю незвичайною текстурою та насиченим ароматним смаком. Подавайте його з тостами, випічкою чи сиром для чудового сюрпризу.

Читайте також:

Еліксир вічної молодості: рецепт бурякового квасу для здоров'я, як у грецьких богів

Коли "Наполеон" та "Медовик" набридли: рецепт ніжного торта "Пташине молоко", який тане в роті

Як правильно та швидко зварити буряк, щоб годинами не стояти біля плити – хитрість 30 хвилин