Як часто вас буває таке, що чаю випити хочеться, а до чаю нічого немає. Звичайно, можна піти в магазин або намазати батон варенням, але краще приготувати щось смачне.

Тим більше, що той рецепт, яким ми з вами поділимося сьогодні, чудово підійде навіть для святкового застілля, адже що може бути кращим за вишневий торт?

Вишневий торт, кадр з відео

Інгредієнти для тіста:

  • яйця - 3 шт.;
  • цукор — 150 г;
  • борошно - 150 г;
  • компот із вишні - 50 мл;
  • шоколад - 100 гр.

Інгредієнти для крему:

  • вершки 33-35% - 250 г;
  • сир маскарпоне — 250 г;
  • цукор — 150 гр.

Приготування вишневого торта:

1.Для бісквіту збиваємо міксером яйця з цукром до пишної піни, просіюємо частинами в суміш борошно. Тісто замішуємо віночком акуратно, рухами зверху вниз. Викладаємо тісто у форму для випічки, застелену пергаментом.

Вишневий торт, кадр з відео

2.Випікаємо бісквіт при 180 градусах 25 хвилин. За допомогою сита відокремлюємо компот та від ягід.

Популярні новини зараз

Через цю деталь водії масово отримують штрафи: що потрібно мати в авто вже сьогодні

Тефтельки, як з дитинства: рецепт у ніжному вершково-томатному соусі до пюрешки та тепла

Листопад із сюрпризом: в Україну повертається спека до +21°C, синоптики обіцяють "друге бабине літо"

"Мені по барабану": Олексій Суханов зізнався, коли одружиться і поцілував колегу просто у кадрі

Показати ще

3. Для крему збиваємо вершки з цукром, додаємо в крем маскарпоне сир і ретельно перемішуємо.

4. Просочуємо верхівку бісквіту компотом, на неї ж викладаємо ягоди без кісточок.

5.Викладаємо на ягідний шар крем, посипаємо верхівку натертим шоколадом.

Вишневий торт, кадр з відео

Залишаємо торт для просочення в холодильнику на 3 години. В результаті виходить смачний домашній вишневий торт.

Читайте також:

Секрет ідеальних хрустких дерунів від наших бабусь: що ні в якому разі не можна додавати.

Пиріжки з гарбузом та апельсинами підкорять ваше серце: рецепт, після якого яблука та вишні не потрібні