Український популярний фудблогер поділився простим рецептом приготування пишних, запашних парових вареників.

Цей метод гарантує м'який та смачний результат щоразу.

Інгредієнти:

250 мл теплої води.

1 чайна ложка сухих дріжджів.

Дрібка солі.

Популярні новини зараз

Зірки обіцяють бурю пристрастей: 5 знаків Зодіаку, яких накриє хвилею кохання вже наприкінці серпня-2025

"Мільйон за зраду": Юрій Рибчинський розкрив, як і коли Таїсія Повалій продалася Кремлю

Вибухова несподіванка під капотом: Peugeot відкликає сотні тисяч авто через смертельний дефект двигуна

Мед по 650 гривень за літр? Українські пасіки на межі катастрофи

Показати ще

Дрібка цукру.

2 столові ложки олії.

400 г борошна для тіста.

100 г борошна для посипання.

Кроки з приготування:

У мисці для змішування змішайте теплу воду, сухі дріжджі, цукор та сіль. Розмішайте до розчинення.

Ідеальне тісто на вареники, фото: youtube.com

Поступово додайте борошно дріжджову суміш, помішуючи. Додайте рослинне масло і замісіть тісто, поки воно не стане м'яким, гладким і злегка липким.

Перекладіть тісто в посипану борошном миску, накрийте і залиште в теплому місці на годину. Тісто має збільшитися вдвічі чи втричі.

Потім розділіть тісто і сформуйте пельмені з бажаною начинкою.

Доведіть воду до кипіння у каструлі.

Змастіть сито або лист для пароварки олією і помістіть його на каструлю.

Викладіть пельмені на сито, залишивши достатньо місця для розширення.

Накрийте кришкою та готуйте на пару близько 10 хвилин.

Читайте також:

Неймовірний пиріг з грибами та сиром нашвидкуруч: рецепт завиванця на всі випадки життя

Шашлик відійде на задній план: рецепт шалено соковитого та ніжного запеченого сала – цей секрет ніхто не знає

Голубці та перці – минуле століття: фарширована цибуля м'ясом у неймовірному соусі, пікантний рецепт