Ця страва ідеально підходить для Великого посту та здавна є традиційною різдвяною стравою наших предків.

Рецепт простий, і, ретельно дотримуючись пропорцій, ви створите ароматне доповнення до святкового столу.

Інгредієнти:

Капуста: 1 великий качан.

Рис: 1 склянка.

Гриби (переважно сушені лісові гриби): 300 г.

Популярні новини зараз

Теплі привітання з Різдвом у прозі: від цих слів рідні, колеги та друзі точно посміхнуться

ПриватБанк приємно здивував перед Різдвом та Новим роком: 2500 гривень зайвими не будуть

Арсен Мірзоян відверто розповів про готовність піти на фронт: "Мова не про бажання. Усі там будемо"

Колишня дружина Володимира Остапчука йде до суду: Христина Горняк зізналася, що чекала дуже довго

Показати ще

Морква: 1.

Цибуля: 1.

Томатная паста: 2 ст. л.

Сіль, перець та спеції: за смаком.

Інструкції з приготування:

Почніть із відварювання всього качана капусти у великій каструлі. Коли листя стане м'яким, акуратно розділіть його. Це зробить їх податливими і з ними легше працюватиме.

Голубці

Замочіть сушені гриби в холодній воді, доки вони не розм'якшуться, потім наріжте їх дрібними кубиками.

Натріть моркву на тертці і дрібно наріжте цибулю.

Обсмажте його на сковороді до золотистого кольору, потім додайте моркву терту. Додайте гриби і готуйте, доки гриби не підрум'яняться.

Додайте рис, сіль та перець і добре перемішайте. Це буде начинка.

Потім покладіть частину начинки на кожен розм'якшений аркуш капусти, потім складіть і загорніть, щоб надійно закрити начинку.

Викладіть голубці у велику каструлю. Залийте їх достатньою кількістю води, щоб покрити їх, потім додайте томатну пасту та ваші улюблені спеції.

Гасити на повільному вогні протягом 40-50 хвилин, дозволяючи смакам змішатися.

Читайте також:

Шашлик та відбивні навіть поряд не стояли: рецепт пікантної свинини з чорносливом

Французький жульєн відпочиває: курячі зрази з грибами по-українськи для царського застілля, рецепт

"Мімоза" та "Олів'є" - минуле століття: смачний "Картопляний" салат на Різдво та Новий рік - рецепт, який здивує