Важко сперечатися з тим, що пиріжки – це просто райська їжа і так часом прикро, що зараз рідко зустрінеш бабусь, які продають їх біля метро чи на зупинках.
Звісно, це безпечно для здоров'я. але так нагадує про дитинство, коли поспішаєш додому, взяв пиріжок з капустою і життя налагодилося. Але пиріжки можна приготувати і самому, а мф вам підкажемо, як. А від начинок і ваша бабуся була б у захваті та свекруху точно оцінить. Записуйте рецепт пиріжків з капустою та щавлем.
Інгредієнти для тесту:
Молоко – 500 мл;
Борошно - 650 г;
Цукор - 2 ст.л.;
Сіль - 1/2 ч.л.;
Олія - 3 ст.л.;
Дріжджі сирі - 22 г.
Інгредієнти для начинки з капусти:
Капуста - 500 г;
Сіль - 1/2 ч.л.;
Цибуля - 1 шт.
Інгредієнти для начинки із щавлю:
Щавель - 250 р.
Морози -20, снігопади та вимкнення світла: погода в січні зірветься з котушок
Водії отримують шалені штрафи за просту помилку: за що покарали вже 230 тисяч українців за короткий час
Мед не тільки в чай або торт: як він врятує вас від мурах і допоможе городу загалом
Надю Дорофєєву вкрали в гори: три дні без телефонів та з ідеальною ідилією
Приготування пирогів з капустою або щавлем:
1.В тепле молоко викладаємо дріжджі та цукор, перемішуємо і залишаємо так на 10 хвилин. Далі вливаємо в опару рослинну олію та сіль, висипаємо частинами борошно і замішуємо м'яке еластичне тісто. Залишаємо тісто в целофані на пару годин.
2.В цей час шаткуємо дрібною соломкою капусту для начинки. Нарізаємо дрібно цибулю і залишаємо в окропі на 10 хвилин. Обминаємо руками капусту до зменшення її в розмірах, а потім додаємо м'яку цибулю та сіль, перемішуємо.
3.Шинкуем дрібно щавель, обминаємо збільшене тісто. Ділимо тісто на колобки по 50 грамів кожен. Розкочуємо колобки в невеликі коржики та викладаємо начинку, запечатуємо її всередині.
У сковороді розігріваємо олію так, щоб пиріжки в ньому плавали. Викладаємо пироги в масло швом вниз і обсмажуємо з обох боків до рум'яної скоринки.
Читайте також:
І ввечері до чаю, і на святковий стіл: рецепт запашного ягідного пирога.
5 хвилин і супер-страва готова: рецепт салату "Датський" без майонезу, але з оселедцем та буряком.
Грецький суп "Фасолада" для відновлення шлунка після Нового року: рецепт геніально простої страви.