Варений буряк - важливий інгредієнт багатьох багатих на вітаміни салатів і традиційних страв і багатьом важливо зварити його швидко.

Проте тривалий час приготування часто відлякує багатьох. На щастя, кілька простих прийомів можуть скоротити час приготування до 15-30 хвилин, зберігаючи при цьому смак та поживні речовини буряків.

Історично буряк був основним продуктом у раціоні наших предків і залишається ключовим інгредієнтом національної страви України – борщу.

Приготування буряка на плиті всього за 20 хвилин:

Для початку ретельно вимийте буряки і помістіть їх у каструлю.

Залийте її гарячою водою так, щоб вона покривала її не менше ніж на 10-12 см.

Популярні новини зараз

Заберуть гроші? Ощадбанк зробив термінову заяву для клієнтів: хто має бігти у відділення до жовтня

Курка з цвітною капустою під сирною скоринкою: швидкий рецепт вечері в духовці

Маршрутки без готівки»: у Києві хочуть запустити оплату карткою, але є важливе "але", яке все псує

Оля Полякова без штанів зняла Машу Єфросиніну

Показати ще

Доведіть воду до швидкого кипіння на сильному вогні та варіть 15–20 хвилин.

Після приготування негайно перекладіть коноплід у крижану воду (переважно в проточну воду або миску з кубиками льоду) на 5–7 хвилин. Таке швидке охолодження зупиняє процес приготування та полегшує очищення.

Хоча цей спосіб найшвидший, через сильне нагрівання втрачається частина вітаміну С.

Буряк

Приготування буряків у мультиварці:

Вимийте буряки і помістіть їх у мультиварку. Залийте гарячою водою та виберіть режим варіння або гасіння.

Варіть 10 хвилин, потім злийте воду.

Обов'язково промийте її під холодною водою - тепер готова до використання.

Приготування коренеплоду в мікрохвильовій печі:

Вимийте буряк і помістіть його в контейнер, придатний для використання в мікрохвильовій печі або спеціальний пакет.

Встановіть мікрохвильову піч на середню потужність і готуйте 10–15 хвилин.

Перевірте готовність вилкою. Якщо буряк все ще твердий, готуйте ще 5-10 хвилин.

Важливо відзначити, що час приготування може змінюватись в залежності від розміру та сорту буряків, тому завжди перевіряйте готовність перед подачею на стіл.

Нагадаємо, скільки варити куряче філе: буде соковитим, ніжним та корисним

Раніше «hyser» повідомляв, як швидко зварити горох: кулінарні секрети на мільйон

Як повідомляв «hyser», вареники за рецептом наших бабусь: секрет особливого тесту, який благатимуть розкрити