Якщо ви хочете порадувати себе чи близьких чимось смачним, але не хочете довго возитися на кухні, ці вишневі слойки – ідеальний варіант.
Мінімум інгредієнтів, простота в приготуванні та приголомшливий смак!
Що знадобиться:
- 400 г листкового бездрожжевого тіста
- 300 г замороженої вишні
- 100 г цукру
- 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
- 1 яєчний жовток для змащення
Як готувати:
-
Підготовка. Витягніть тісто і вишню з морозильника, дайте їм повністю розморозитися. Тісто трохи розкотіть і розріжте на 6-8 прямокутників.
-
Начинка. Вишню змішайте з цукром і доведіть до кипіння в невеликому сотейнику. Потім додайте крохмаль і варіть, постійно помішуючи, допоки маса не загусне. Рідину від вишні можна не зливати - вона надасть начинці додаткову соковитість.
Вишневі слойки, приготування, кадр з відеоПопулярні новини заразМісячний календар городника: найкращі дні для посіву зелені у 2025 році
США погрожують відключити Starlink для ЗСУ, але Україна має відповідь: "Не треба говорити "пропало все""
Як виростити вдвічі більше полуниці без теплиці: проста технологія
Українці за кордоном оніміють: "лафа" закінчилася, відправлятимуть додому
-
Формуємо слойки. На одну половинку кожного прямокутника викладаємо начинку, а на другій робимо кілька надрізів, щоб при випіканні шару виглядали апетитніше. Краї щільно скріплюємо.
Вишневі слойки, кадр з відео -
Випікання. Змащуємо слойки збитим жовтком і відправляємо в розігріту до 180 ° C духовку. Випікаємо 15-20 хвилин, поки тісто не стане золотистим і хрустким.
Вишневі слойки, кадр з відео
Порада: Якщо хочете надати слоечкам додатковий аромат, додайте в начинку трохи ванільного цукру чи кориці. А для гарної подачі посипте готові слойки цукровою пудрою.
Читайте також:
Курка в духовці по-домашньому: запашне частування для всієї родини, цей рецепт треба зберегти.
Як правильно приготувати прозорий холодець: секрети української кухні.