Омлет — страва, знайома кожному, але не у всіх вона виходить такою, якою хочеться: повітряною, ніжною, апетитно-золотистою.

Якщо ви хочете готувати омлет, який захоплює з першого погляду та першого шматочка, запам'ятовуйте головні секрети успіху!

Пишний омлет, кадр з відео

Інгредієнти:

  • 6 яєць
  • Молоко (у рівній кількості з яйцями)
  • Дрібка солі
  • Вершкове масло для форми

Крок 1: Правильне співвідношення

Ключ до ідеальної текстури омлету – баланс інгредієнтів. Найважливіший секрет: вага молока та яєць має бути однаковим. Для цього скористайтесь кухонними вагами. Саме це забезпечить блюду ніжну, але при цьому стійку структуру.

Крок 2: Мінімальне втручання

Забудьте про інтенсивне збивання! Щоб омлет вийшов повітряним, не варто перетворювати його на піну. Просто акуратно розбийте жовтки, трохи розмішайте їх з білками і молоком. Консистенція суміші повинна залишатися трохи неоднорідною. Додайте сіль, але не перестарайтеся з перемішуванням!

Пишний омлет, кадр з відео

Популярні новини зараз

До 21 грн за куб газу: якими будуть тарифи з 1 квітня

Сирні крендельки, які тануть у роті: простий рецепт для тих, хто любить затишну домашню випічку

Таємниче зникнення грошей з карток monobank: українці залишаються без зарплат в одну мить

Город у тіні: які культури приживуться без сонця

Показати ще

Крок 3: Правильна форма

Ще один важливий момент – вибір форми для запікання. Оптимальний варіант – невелика та досить глибока ємність, а не плоска сковорода. Обов'язково змастіть її вершковим маслом, причому не лише дно, а й бортики. Це допоможе омлету піднятися рівномірно і не пригоріти.

Крок 4: Запікання

Розігрійте духовку до 180 ° C і відправте омлет випікатися на 40-45 хвилин. Готовність можна визначити за апетитною золотистою скоринкою. Головне — не відкривати духовку у процесі, інакше омлет може осісти.

Пишний омлет, кадр з відео

В результаті у вас вийде повітряний, ніжний та смачний омлет, який не розвалюється та зберігає свою пишність. Тепер ви знаєте, як досягти ідеального результату без зайвих зусиль.

Читайте також:

Корисні цукерки з фініків: десерт, який принесе не лише насолоду, а й користь.

Паста з куркою та грибами у вершковому соусі: рецепт вечері, яка зникне швидше, ніж готується.

Весняний пиріг з інжиром: затишний рецепт дощових днів.