М'які, повітряні парові вареники є основною стравою традиційної української кухні, і за правильного методу кожен може відтворити цей ностальгічний смак удома.
Що вам знадобиться:
Борошно - 800 г
Кефір — 500 мл
Харчова сода - 1 ч. л.
Цукор — 2 ч. л.
"13-та пенсія" під ялинку: хто з українців отримає додаткові гроші до кінця року
Жахливий блекаут та рекордні відключення світла: якою буде зима в Україні
Вдар – і буде врожай: дідівський спосіб змусити яблуню плодоносити, який досі працює
4000 гривень за "улюблену" ліву смугу: за що українських водіїв можуть жорстко оштрафувати
Розпушувач - невелика дрібка
Розм'якшене масло - 20 г (для завершення)
Начинка на ваш вибір (солодка або солона)
Етапи приготування:
Почніть із того, що вилийте кефір у велику миску. Поступово додайте борошно, що просіює, потім соду, цукор, трохи розпушувача і дрібку солі. Замішуйте до утворення однорідного еластичного тіста. Дайте йому трохи постояти.
Розкотіть порції тесту і сформуйте з них вареники, помістивши всередину кожного бажаного начинку.
Покладіть їх у пароварку і готуйте над окропом близько семи хвилин. Тісто має здутися і стати легким на дотик.
Після того, як вареники будуть готові, змастіть їх розтопленим маслом, щоб вони залишалися ніжними та ароматними.
Нагадаємо, секрет найсмачніших і соковитих котлет: рецепт, який змінить усі
Раніше «hyser» повідомляв, як правильно смажити картоплю, щоб вона була хрусткою та золотистою: докладний рецепт
Як повідомляв «hyser», хрусткі картопляні зрази з ніжними грибами: простий рецепт, коли душа хоче свята
