М'які, повітряні парові вареники є основною стравою традиційної української кухні, і за правильного методу кожен може відтворити цей ностальгічний смак удома.

Що вам знадобиться:

Борошно - 800 г

Кефір — 500 мл

Харчова сода - 1 ч. л.

Цукор — 2 ч. л.

Популярні новини зараз

Не пізно посадити: 9 культур, які точно встигнуть дати врожай, якщо посадити їх у червні

Баклажан а-ля болоньєзе з фаршем і сиром в томатному соусі: рецепт смачної вечері, від якої не відірватися

Кордон за розкладом: як нові правила змінять виїзд з України з червня 2025 року

Яке церковне свято 7 червня: що не можна робити і чим небезпечна вода сьогодні

Показати ще

Розпушувач - невелика дрібка

Розм'якшене масло - 20 г (для завершення)

Начинка на ваш вибір (солодка або солона)

Вареники

Етапи приготування:

Почніть із того, що вилийте кефір у велику миску. Поступово додайте борошно, що просіює, потім соду, цукор, трохи розпушувача і дрібку солі. Замішуйте до утворення однорідного еластичного тіста. Дайте йому трохи постояти.

Розкотіть порції тесту і сформуйте з них вареники, помістивши всередину кожного бажаного начинку.

Покладіть їх у пароварку і готуйте над окропом близько семи хвилин. Тісто має здутися і стати легким на дотик.

Після того, як вареники будуть готові, змастіть їх розтопленим маслом, щоб вони залишалися ніжними та ароматними.

Нагадаємо, секрет найсмачніших і соковитих котлет: рецепт, який змінить усі

Раніше «hyser» повідомляв, як правильно смажити картоплю, щоб вона була хрусткою та золотистою: докладний рецепт

Як повідомляв «hyser», хрусткі картопляні зрази з ніжними грибами: простий рецепт, коли душа хоче свята