М'які, повітряні парові вареники є основною стравою традиційної української кухні, і за правильного методу кожен може відтворити цей ностальгічний смак удома.

Що вам знадобиться:

Борошно - 800 г

Кефір — 500 мл

Харчова сода - 1 ч. л.

Цукор — 2 ч. л.

Популярні новини зараз

Перерахунок пенсій у квітні: чому не всі працюючі пенсіонери отримають надбавки

"Я себе дуже накрутив": Тарас Цимбалюк відверто розповів про проблеми з серцем перед стартом "Холостяка"

Софія Ротару знайшлася на Великдень та передала важливу заяву 20 квітня

Ніколи не стрижіть нігті у ці дні: на що вказують прикмети

Показати ще

Розпушувач - невелика дрібка

Розм'якшене масло - 20 г (для завершення)

Начинка на ваш вибір (солодка або солона)

Вареники

Етапи приготування:

Почніть із того, що вилийте кефір у велику миску. Поступово додайте борошно, що просіює, потім соду, цукор, трохи розпушувача і дрібку солі. Замішуйте до утворення однорідного еластичного тіста. Дайте йому трохи постояти.

Розкотіть порції тесту і сформуйте з них вареники, помістивши всередину кожного бажаного начинку.

Покладіть їх у пароварку і готуйте над окропом близько семи хвилин. Тісто має здутися і стати легким на дотик.

Після того, як вареники будуть готові, змастіть їх розтопленим маслом, щоб вони залишалися ніжними та ароматними.

Нагадаємо, секрет найсмачніших і соковитих котлет: рецепт, який змінить усі

Раніше «hyser» повідомляв, як правильно смажити картоплю, щоб вона була хрусткою та золотистою: докладний рецепт

Як повідомляв «hyser», хрусткі картопляні зрази з ніжними грибами: простий рецепт, коли душа хоче свята