М'які, повітряні парові вареники є основною стравою традиційної української кухні, і за правильного методу кожен може відтворити цей ностальгічний смак удома.
Що вам знадобиться:
Борошно - 800 г
Кефір — 500 мл
Харчова сода - 1 ч. л.
Цукор — 2 ч. л.
Чому не можна садити яблуню на старе місце: правда, яка врятує ваш садок
Батарея замість бензину: новий Ford Puma Gen-E приїхав в Україну й обіцяє перевернути уявлення про дешевий електрокросовер
Допомога із сюрпризом: переселенців змушують повертати гроші державі
Павуки атакують восени: як врятувати свій автомобіль від небажаних пасажирів
Розпушувач - невелика дрібка
Розм'якшене масло - 20 г (для завершення)
Начинка на ваш вибір (солодка або солона)
Етапи приготування:
Почніть із того, що вилийте кефір у велику миску. Поступово додайте борошно, що просіює, потім соду, цукор, трохи розпушувача і дрібку солі. Замішуйте до утворення однорідного еластичного тіста. Дайте йому трохи постояти.
Розкотіть порції тесту і сформуйте з них вареники, помістивши всередину кожного бажаного начинку.
Покладіть їх у пароварку і готуйте над окропом близько семи хвилин. Тісто має здутися і стати легким на дотик.
Після того, як вареники будуть готові, змастіть їх розтопленим маслом, щоб вони залишалися ніжними та ароматними.
Нагадаємо, секрет найсмачніших і соковитих котлет: рецепт, який змінить усі
Раніше «hyser» повідомляв, як правильно смажити картоплю, щоб вона була хрусткою та золотистою: докладний рецепт
Як повідомляв «hyser», хрусткі картопляні зрази з ніжними грибами: простий рецепт, коли душа хоче свята