Коли аромат смаженого баклажану зустрічається із насиченою м'ясною начинкою, народжується не просто страва – народжується історія.
Історія з італійським акцентом та східним темпераментом. Знайомтеся - баклажан а-ля болоньєзе. Він не просто смачний. Він чудовий. Соковитий, ароматний, з легким серпанком, він спокушає з першого погляду, а після першого вилки ви закохані.
Що нам знадобиться:
- Баклажани — 2-3 середні красені
- Фарш - 400 г (краще свинина або яловичина, але можна і суміш)
- Цибуля - 1 шт. (нарізати дрібно, щоб він танув, а не хрумтів)
- Часник - 2 зубчики (для характеру!)
- Томатна паста - 2 ст. ложки
- Помідори свіжі або у власному соку – 2-3 шт.
- Оливкова олія - 2-3 ст. ложки
- Сіль, перець, сушений орегано, базилік - за смаком
- Твердий сир (пармезан, грюєр чи коханий) - для завершення смакової симфонії
Приготування - легко, як флірт на заході сонця:
-
Баклажани нарізаємо вздовж на пластини завтовшки близько 1 см. Присипаємо сіллю і даємо «виплакатися» від гіркоти хвилин 15. Потім змиваємо, промокуємо паперовим рушником і обсмажуємо до золотистої скоринки. Вже смачно, але зачекайте далі буде вогонь.
-
Фарш обсмажуємо на оливковій олії з дрібно нарізаною цибулею та часником. Коли м'ясо підрум'яниться, додаємо томатну пасту та помідори. Гасимо до густоти, приправляємо спеціями - тут можна дати волю фантазії: трохи орегано для італійського шарму, базилік - для глибини.
Баклажан а-ля болоньєзе, кадр з відеоПопулярні новини заразПоказати ще"Мені по барабану": Олексій Суханов зізнався, коли одружиться і поцілував колегу просто у кадрі
"Холостяк" під час війни: Григорій Решетнік заявив, що шоу з Цимбалюком об'єднує Україну
Темна сторона Зодіаку: які демони керують твоїм знаком і як навчитися танцювати з ними
Коли школярі підуть на канікули у 2026 році: Міністерство освіти натякнуло на зміни графіків і дат
-
Складання: У форму викладаємо шар баклажанів, зверху - щедру кількість м'ясної начинки. Повторюємо шари, як у справжньому лазанні, і зверху – щедру жменю тертого сиру.
-
Запікаємо в духовці при 180 ° C приблизно 20 хвилин - поки сир не розплавиться і не перетвориться на золотисту скоринку, від якої неможливо відірватися.
Читайте також:
Молода з кропом - минуле століття: простий рецепт ніжної картоплі зі сметаною, ви захочете їсти це все літо.
До старого рецепту з яйцями більше не повернетеся: 2 нові рецепти крабового салату, які підкорюють Україну.
