Якщо хочеться чогось легкого, корисного і в той же час пікантного - цей салат відмінно впишеться у ваш раціон.

Мінімум інгредієнтів, максимум смаку! Класне рішення і для повсякденного обіду, і як закуска до м'яса чи гарніру.

Що знадобиться:

  • Капуста - 1 качан
  • Морква - 2 штуки
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Чорний перець (мелений) - 1/3 ч. ложки
  • Червоний гострий перець - 1/2 ч. ложки
  • Коріандр (мелений) - 1 ч. ложка
  • Паприка - 1 ч. ложка
  • Оцет (9%) - 1 ч. ложка
  • Рослинна олія — на око
  • Сіль - за смаком
  • Зелень (за бажанням) - кріп, петрушка або кінза

Як готувати:

  1. Капусту нарізаємо великими кубиками , трохи присолюємо і добре розминаємо руками до м'якості.

  2. Моркву натираємо на тертці , теж трохи підсолюємо та залишаємо окремо, щоб вона пустила сік.

  3. Після 30 хвилин віджимаємо капусту та моркву , об'єднуємо у великій мисці.

    Популярні новини зараз

    Надія Матвєєва й тема, про яку вона не скаже ані слова: що приховує зірка СТБ

    Пенсія в 60 - не для всіх: що зміниться вже з 2026 року та кого це торкнеться

    Злет цін на електроенергію з 31 липня: кого це зачепить і що варто знати

    Молитва замість фронту: понад 2 тисячі священників в Україні офіційно заброньовані від мобілізації

    Показати ще
  4. Додаємо спеції: чорний та червоний перець, паприку, коріандр , пропущений через прес часник .

  5. Розігріваємо рослинне масло до гарячого стану і заливаємо ним салат - це розкриває аромат спецій і робить салат особливо апетитним.

  6. Вливаємо оцет , за бажанням - рубану зелень.

  7. Все ретельно перемішуємо і прибираємо в холодильник хоча б на кілька годин. Він настоїться - і стане ще смачніше!

Читайте також:

Запіканка з куркою та ананасами: рецепт, після якого захочеться добавки.

Налий собі літо: простий рецепт кавунового лимонаду для спекотних днів.