Щоб досягти класичного пікантно-солодкого смаку маринованих огірків, головне збалансувати інгредієнти маринаду.

Це перевірене часом співвідношення гарантує, що ваші овочі завжди будуть хрусткими та ароматними.

На кожен літр води, яка використовується для розсолу, змішайте наступне:

2 столові ложки солі (тільки нейодованої, чистої кам'яної чи морської),

2 столові ложки цукру і 2 столові ложки 6% оцту (або 1,5 столові ложки 9% оцту).

Якщо ви волієте додавати оцет прямо в банку, а не кип'ятити його в розсолі, зменшіть кількість до 1 столової ложки 6% оцту на літр рідини. Для тих, хто використовує оцтову есенцію, достатньо чверті чайної ложки на літр.

Популярні новини зараз

"Ох і бусан..." Леся Нікітюк вперше розповіла про сина й показала зворушливе фото

Пенсіонери, увага: без цієї довідки не дадуть субсидію на зиму 2025, що треба зробити просто зараз

Нові правила мобілізаці: тисячі чоловіків ризикують втратити бронь з 1 листопада через 1 нюанс

Зима без попередження: синоптики розповіли, коли Україну накриє мороз та перший сніг, прогноз погоди на листопад

Показати ще

Що стосується спецій та ароматів, смак огірків збагачується натуральними інгредієнтами.

На кожну літрову банку вам знадобиться:

Мариновані огірки

2–3 листки чорної смородини,

2–3 листки вишні,

1 лист хрону,

2–3 очищені зубчики часнику,

2 лаврові листи,

1 головка суцвіття кропу (також звана кроповим парасолькою),

5–7 цілих зерен запашного перцю,

1 чайна ложка насіння гірчиці.

Для розсолу найкраще використовувати фільтровану або джерельну воду. Не використовуйте йодовану сіль, оскільки добавки можуть вплинути на процес консервації та смак. Завдяки правильним інгредієнтам та чистоті ваші мариновані огірки будуть смачними, ароматними та довго зберігатимуться.

Нагадаємо, пікантний рецепт хрустких огірків на зиму в маринаді "вогник": найкраща консервація-2025

Раніше «hyser» повідомляв, пікантні кабачки з часником і зеленню зі смаком грибів на зиму: рецепт смачної консервації-2025

Як повідомляв «hyser», найсмачніші мариновані помідори на зиму: рецепт консервації по-болгарськи