Всі звикли до того, що правильний шашлик завжди подається зі свіжою зеленню та соковитими овочами. Деякі вважають за краще робити салати. Сьогодні ми розповімо про іншу, не менш апетитну страву, яка подається разом із шашликом – це овочева маринована закуска під м'ясо.
Зазначимо, що робиться ця закуска дуже швидко і її можна брати із собою на природу, приготувавши заздалегідь.
Що ж нам знадобиться для приготування цієї закуски:
Цибуля ріпчаста фіолетова – 2 шт.
Помідори чері – 0,5 кг
Лимон – 1 шт.
У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів
Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Часник – 3 зубчики
Петрушка свіжа – 1 пучок
Базилік свіжий – 1 пучок
Бальзамічний крем – 1 ст. л.
Олія – 3 ст. л.
Цукор – 1 ст. л.
Перець свіжомелений
Сіль
Процес приготування
Для початку беремо фіолетовий лук і нарізаємо його тонкими півкільцями, ріжемо на половинки помідори чері. Далі дрібно нарізаємо петрушку.
Потім беремо базилік, від'єднуємо листя і нарізаємо їх довгими смужками. Далі пропускаємо через прес 3 зубчики часнику.
Тепер нам знадобиться глибока миска, в якій ми готуватимемо маринад для овочів.
Ллємо в ємність три столові ложки рослинної олії. Можна сміливо брати оливкову. Лимон розрізаємо на дві частини, одну з яких видавлюємо в миску і додаємо одну столову ложку цукру.
Для більш вишуканого смаку можна додати столову ложку бальзамічного оцту. Тепер все це ретельно перемішуємо, доки цукор повністю не розчиниться. Наприкінці додаємо сіль і мелений перець.
Тепер беремо герметичну ємність, в якій і маринуватиметься наша закуска. Спочатку викладаємо в неї цибулю, потім половинки помідорів чері, потім додаємо трохи часнику, який ми видавили заздалегідь.
Тепер додаємо базилік та петрушку. Далі повторюємо шари у такій самій послідовності, поки банку не буде заповнена.
Тепер лишилося залити цю всю суміш маринадом, який ми вже підготували. Закриваємо кришку і даємо закусці настоятися хоч би 15 хвилин.
Читайте також:
Ось це смакота: рецепт капусти, яка тушкується з салом і томатним соком
Чи буде вище за 50 гривень: експерт розповів про курс долара. До чого потрібно готуватися
Торкнеться кожного: в Україні підніматимуть тарифи на світ. Вже попередили