Пекінська капуста (або, як кажуть китайці, "песай") давно перестала бути для українців екзотикою і її активно включають до щоденного раціону. Ось тільки якщо в салаті пекінська капуста дуже швидко починає випускати сік, то фаршировану пекінську капусту можна зберігати навіть кілька годин і зручно взяти на пікнік.
Продукти для фаршированої пекінської капусти:
- болгарський перець 1 штука;
- оливки без кісточок 50 г;
- маслини без кісточок 50 г;
- бринза 150 г;
- консервований тунець чи риба гарячого копчення;
- сирний сир 300 г;
- сметана 3-4 ст. ложки;
- сіль за смаком;
- мелений чорний перець до смаку;
- пекінська капуста 400-500 р.
Болгарський перець, оливки та маслини дрібно наріжте. Бринзу та рибу розімніть вилкою.
Щоб закуска вийшла яскравішою, використовуйте болгарські перці різних кольорів.
Змішайте перець з оливками, маслинами, бринзою, рибою, сиром та сметаною, додайте сіль та перець за смаком.
Качан пекінську капусту розріжте вздовж навпіл. Обережно відігніть листя капусти. Кожен із них змастіть тонким шаром начинки. Повинен вийти «віяло» з відігнутого листя.
Виріжте з качана серцевину, де розташовується найдрібніше листя. Поверніть капусту у щільний рулет.
Загорніть його в харчову плівку та приберіть у холодильник на 3–4 години. Перед подачею зріжте основу пекінської капусти, де майже немає начинки, і наріжте пекінську капусту товстими скибочками.
Читайте також:
Чоловіки будуть божеволіти: рецепт пиріжків з багету "Лінива дружина"