Картопля з фаршем, сиром та помідорами в духовці неодмінно стане ідеальним вибором для обіду або вечері у ніжній сімейній обстановці. Ароматна запіканка з пряним фаршем, шаруватою картоплею та свіжими помідорами під запеченим сиром просто забирає вас у кулінарне небо.

Докладніше про приготування картоплі з фаршем, сиром та помідорами в духовці читайте у нашому матеріалі.

Для приготування картоплі з фаршем, сиром та помідорами в духовці нам знадобиться:

  • Картопля – 5-6 шт.
  • Фарш м'ясний - 300 г
  • Помідори – 3-5 шт.
  • Сир твердий – 100 г
  • Сметана - 4 ст.л.
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Вода - 50 мл
  • Прованські трави – за смаком
  • Сіль, перець - за смаком

Спосіб приготування картоплі з фаршем, сиром та помідорами в духовці:

Покладіть м'ясний фарш у глибоку чашу і додайте сіль, перець, добре перемішайте для приготування картоплі з фаршем, сиром та помідорами в духовці. Додайте подрібнений часник, можна нарізати його або пропустити через часнику.

Очистіть картоплю і наріжте її тонкими колами для картоплі з фаршем, сиром і помідорами в духовці. До картоплі додайте сіль, перець та прованські трави або будь-які інші на ваш смак. Додайте 2 столові ложки сметани в картоплю і всі інгредієнти для картоплі з фаршем, сиром та помідорами в духовці перемішайте.

Популярні новини зараз

Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис

Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання

"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Показати ще

Викладіть картоплю у форму для запікання та розрівняйте. На картоплю покладіть рівним шаром фарш м'ясний. Наріжте кругами помідори.

Викладіть кола помідорів зверху фаршу і посоліть, поперчіть. Також посипте прованськими травами для картоплі з фаршем, сиром та помідорами в духовці.

Трохи розведіть сметану кип'яченою водою та рівномірно розподіліть зверху помідорів.

Розігрійте духовку до 200 градусів та готуйте страву протягом 45 хвилин. Потім дістаньте форму та посипте запіканку натертим твердим сиром.

Запікайте картоплю з фаршем та помідорами в духовці ще 10-12 хвилин, або трохи довше, якщо ви хочете отримати зажаристу кірку зверху. Посипте готову запіканку подрібненою зеленню.

За допомогою кулінарної лопатки розподіліть запіканку по тарілках та подайте до столу. Буде дуже смачно!

Читайте також:

Не витрачайте гроші у магазинах: як зробити домашній "Кіндер-сюрприз". Діти будуть у захваті

Від такої страви будуть у захваті: рецепт курки по-грузинськи, запеченої в молочно-чесночному соусі

Від задоволення ви закриватимете очі: рецепт картопляних ковбасок із салом по-литовськи