Про класичні компоненти, до яких належать капуста, сіль і морква, знають усі без винятку господині, які хоч раз займалися заготівлею квашеної капусти. А ось про те, як створити різноманітний овочевий асорті з капустою, знають мало хто.
Всі українці знаю, що баночка квашеної капусти — це вітамінний заряд, необхідний у холодну пору року. Ще б пак, оскільки термічна обробка капусти в процесі сквашування не проводиться, то в капусті зберігається багато інших корисних для організму елементів: цинк, залізо, селен, натрій, калій і кальцій.
Смак у класичної квашеної капусти - кислий і терпкий, але якщо додати до неї інші інгредієнти, з'являться солодкі нотки.
Найчастіше капусту квасять із морквою, але є й інші цікаві добавки.
Так, наприклад, умільці з народу активно використовують при приготуванні квашеної капусти яблука – з плодів необхідно вийняти серцевину та нарізати на великі шматки, які мають розмістити між шарами капусти. Вважається, що яблука додають капусті соковитості та аромату. Рекомендується вибирати малосолодкі та щільні сорти, такі як Голден, Ренет Симиренко та інші.
Ще однією незвичайною добавкою стане гарбуз - цей овоч можна використовувати як у поєднанні з морквою, так і без неї.
Мобілізація посилена: велике місто України "огорнуть" ТЦК та гори повісток
Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців
Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."
Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг
- Виноград – зробить закуску незабутньою та додасть їй вишуканої насолоди.
- Буряк – прикрасить капусту яскравим кольором і надасть смаку.
- Редька зробить закуску пікантною та ще кориснішою, подрібнюючи її на великій тертці.
- Перець чилі або халапеньо – наситять страву гостротою та зігріють у холодну пору.
- Імбир – надасть капусті східний смак та підвищить апетит.
Нарешті, можна поекспериментувати і зі спеціями – гармонійне поєднання капусти виходить із лавровим листком, запашним перцем, гілочками кропу з насінням, кмином, хріном чи листям смородини.
Зазначимо, що добова норма квашеної капусти для дорослої здорової людини має становити лише 200 грамів.
Цікавий факт:
- В інших країнах квашена капуста теж добре відома, але називається інакше. Наприклад, у ресторанах Німеччини ви зможете знайти її в меню під назвою Sauerkraut ("сауркраут", кисла капуста), а в Кореї - кімчхі (кімчі, чимчхі, чимчха, чим-ча).
Читайте також:
Від молодої ви її не відрізните: як правильно зберігати капусту взимку, щоб вона не псувалася
Хрумка та ароматна: рецепт швидкої квашеної капусти, яка буде готова вже через добу
Банку розходиться за один раз: рецепт квашеної капусти з болгарським перцем і хріном
Захочеться з'їсти всю каструлю: рецепт гарбузового супу з куркою, цвітною капустою та сиром