Найсмачніші голубці з квасолею, м'ясом та рисом у соусі з помідорів – це страва, яка користується популярністю в багатьох кухнях світу. Це традиційна страва, яка складається з капустяного листя, начиненого різноманітними інгредієнтами, такими як рис, м'ясо, овочі та спеції.
Детальніше про приготування найсмачніших голубців з квасолею, м'ясом та рисом у соусі з помідорів, читайте у нашому матеріалі.
Для приготування найсмачніших голубців з квасолею, м'ясом та рисом у соусі з помідорів, нам знадобиться:
Капуста – 1 кг Свинина (м'якоть) – 300 г Рис – 300 г Квасоля консервована - 200 г Цибуля ріпчаста - 150 г (3 шт.) Перець болгарський – 150 г (1 шт.) Помідори – 150 г (3 шт.) Імбир свіжий – 30 г Часник - 30 г (1 зубчик) Олія - 30 мл Соус соєвий - 30 мл Вода - 300 мл Сіль за смаком Перець чорний мелений - за смаком Перець гострий свіжий (за бажанням) – 1/2 шт.Спосіб приготування найсмачніших голубців з квасолею, м'ясом та рисом у соусі з помідорів:
Цибулю необхідно очистити та нарізати. Рис потрібно промити кілька разів, змінюючи воду, доки вона не стане прозорою. Якщо хочете, щоб рис швидко розбух, його можна замочити в холодній воді на ніч або кілька годин.
Є два способи приготування рису. Перший спосіб – відварювання. Рис заливається окропом (600 мл), трохи посолюється та вариться близько 10 хвилин до напівготовності. Після цього зайву воду слід злити.
Це мають зробити всі клієнти ПриватБанку до 1 грудня 2024 року: що потрібно встигнути
Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."
Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить
Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом
Другий спосіб – обсмажування. Рис залити окропом (600 мл), трохи посолити та варити протягом 10 хвилин до напівготовності. Потім воду слід злити.
Болгарський перець необхідно очистити, вимити та нарізати на середні шматочки. Цибулю потрібно очистити та нарізати дрібними кубиками. На сковороді з олією потрібно обсмажити цибулю та болгарський перець протягом 3 хвилин до м'якості.
Помідори слід вимити та нарізати на середні шматочки. Потім додати в сковороду до цибулі та перцю. Гасити овочі ще близько 2-3 хвилин.
Часник та імбир потрібно очистити, натерти на дрібній тертці та додати до сковороди. За бажанням, можна нарізати гострий перець кільцями й додати в сковороду.
Влити в сковороду 250-300 мл окропу, посолити та прокип'ятити ще раз. Соус для голубців готовий.
М'якуш свинини слід вимити й нарізати смужками, а потім невеликими кубиками.
Цибулину, що залишилася, потрібно очистити й нарізати дрібними кубиками. Потім змішайте м'ясо із цибулею.
Додайте до м'ясної начинки соєвий соус і посипте меленим перцем.
Кожен качан капусти необхідно зробити надріз у качан, щоб листя було легше відокремлювати.
Відокремте капустяне листя і помістіть його в окріп. Якщо місткість посуду дозволяє, можна занурювати в окріп кілька листків одночасно. Проколюйте листи, щоб вони стали м'якими та гнучкими, але не розірвалися. Час обробки може змінюватись від півхвилини до декількох хвилин.
Вийміть капустяне листя з окропу і злегка обсушіть.
Злийте рідину, в якій знаходилася консервована квасоля.
Розімніть квасолю до стану кашоподібної маси.
Тепер, коли капустяне листя розм'якшилося, квасоля перетворилася на пюре, рис і м'ясна начинка готові, а також готовий овочевий соус для голубців, можна приступати до формування.
На кожен капустяний лист викладіть трохи рису. Потім додайте пюре із квасолі. Покрийте начинку м'ясною сумішшю. Повторіть цю послідовність знову: рис, квасолю, м'ясо.
Поверніть капустяний лист з начинкою, сформувавши голубець. Поступово сформуйте інші голубці з капустяного листя і начинки, що залишилися.
Щільно розташуйте голубці в казані або товстостінній каструлі.
Залийте голубці овочевим соусом, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і тушкуйте 30-40 хвилин під кришкою.
Проколіть голубці й перевірте, наскільки готове м'ясо. При необхідності продовжуйте гасити ще 10-15 хвилин.
Голубці зі свининою, квасолею та рисом, запечені в соусі з помідорів та солодкого перцю, готові. Подавайте їх гарячими та насолоджуйтесь!
Смачного!
Читайте також:
Ви напевно хвалятиметеся цією стравою: рецепт рулету з м'ясом і яйцем, який робиться в чорному хлібі