Інгредієнти для рецепту листкового пирога «Равлик» з фаршем:

0,5 кг бездрожжевого слоеного тіста.

400 г фаршу.

Сіль (за смаком).

Перець чорний мелений (до смаку).

1 яєчний жовток.

Популярні новини зараз

Валіза, троє дітей і нуль тиші: Джамала показала, яким насправді буває “відпочинок” мам

Фінальний акорд: як поливати томати у серпні без помилок

Водії, будьте готові: на блокпостах тепер особливо цікавляться не правами, що почали перевірятт

"Вона змінила мою долю": Іво Бобул розповів, як Софія Ротару на пару з Кобзоном втрутилась в його життя

Показати ще

Процес приготування листкового тіста:

Розморозьте бездрожжеве листкове тісто за кімнатної температури.

Розкотіть його у широкий прямокутний пласт. Чим тонше, тим краще.

Розкотений пласт розріжте на довгі вузькі смужки шириною приблизно 10 см.

У середину кожної смужки тіста покладіть довгу смужку фаршу (попередньо приправленого дрібно нарізаною цибулею, сіллю та перцем).

Кожну смужку тіста поверніть у рулет, стежачи за тим, щоб фарш залишався посередині.

Змастіть форму для запікання олією.

Викладіть рулетики із тіста з начинкою у форму, розташувавши їх по колу.

Змастіть поверхню готового пирога збитим яєчним жовтком.

Розігрійте духовку до 200 °C.

Випікайте пиріг у розігрітій духовці 40-50 хвилин. Слідкуйте за поверхнею для випікання та за потреби накрийте фольгою.

Після випікання дістаньте пиріг із духовки та дайте йому трохи охолонути.

Перекладіть пиріг на тарілку та розріжте на порційні шматочки.

Середина пирога описана як апетитна, а аромат обов'язково приверне вашу родину до кухні. Насолоджуйтесь листковим пирогом «Равлик» з м'ясним фаршем із чашкою чаю або улюбленим напоєм.

Читайте також:

Від нього неможливо відірватися: рецепт відривного дріжджового пирога з сиром та сосисками

І як від нього можна відмовитись? Рецепт шикарного пирога з лаваша з куркою та сиром

Під нього можна випити літр чаю: рецепт шикарного польського яблучного пирога з корицею