У мережі розмістили рецепт запеченої картоплі із сиром, цибулею та чебрецем.
Інгредієнти (на 4 порції):
3 великі картоплини.
50-70 г вершкового масла.
1 цибулина, нарізана кільцями.
200 г дрібно натертого сиру.
Українців шокують шалені штрафи за дім у селі: як не втратити сотні тисяч гривень на своєму будинку
Ваш знак Зодіаку зберігає суперсилу: дізнайтеся про свій таємний талант, поки ніхто не здогадався
"Вони назвали мене товстою": Селена Гомес відверто зізналася, чому змушена ходити на терапію
Виробники авто вас обманюють: 7 прихованих опцій, які можна активувати самостійно
1 гілочка свіжого чебрецю.
150 г (3/4 склянки) нежирної сметани.
Сіль та мелений чорний перець за смаком.
Листя салату для прикраси (за бажанням).
Інструкції для приготування:
Розігрійте духовку до 200 градусів. Очистіть картоплю і відваріть її у воді близько 10 хвилин, поки вона не стане злегка м'якою. Відкинути відварену картоплю на друшляк, потім перекласти її на паперовий рушник, щоб обсох.
Тонко наріжте. Змастіть круглу або квадратну форму для запікання вершковим маслом, потім розкладіть скибочки картоплі в один шар, щоб повністю покрити дно. Додати сіль та перець за смаком.
Викладіть кілька кілець цибулі зверху, потім посипте частиною сиру та чебрецем. Повторюємо шари, закінчуючи шаром сиру.
Обережно натисніть на верхній шар картоплі, щоб злегка ущільнити його. Поступово вилийте сметану зверху. Запікайте в розігрітій духовці 35-45 хвилин або поки страва не стане золотистою і не буде готовою.
Після запікання дістаньте картоплю з духовки і дайте охолонути приблизно 10 хвилин. Потім розріжте їх на порції і одразу подавайте, за бажанням прикрасивши листям зеленого салату.
Ви отримаєте незабутнє задоволення: рецепт карпатських голубців з квасолею та грибами
Вони прикрасять будь-який стіл: рецепт фаршированих яєць з маринованими опеньками