У мережі розмістили рецепт запеченої картоплі із сиром, цибулею та чебрецем.

Інгредієнти (на 4 порції):

3 великі картоплини.

50-70 г вершкового масла.

1 цибулина, нарізана кільцями.

200 г дрібно натертого сиру.

Популярні новини зараз

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Допоможе звичайна манка: навіщо досвідчені садівники розсипають її городом перед зимою

Вже тоді крали: з якоїсь американської машини повністю скопіювали "Волгу". Фото

Раптово спалилися. У мережі розповіли, з ким живе і ділить ложе Діма Білан

Показати ще

1 гілочка свіжого чебрецю.

150 г (3/4 склянки) нежирної сметани.

Сіль та мелений чорний перець за смаком.

Листя салату для прикраси (за бажанням).

Інструкції для приготування:

Розігрійте духовку до 200 градусів. Очистіть картоплю і відваріть її у воді близько 10 хвилин, поки вона не стане злегка м'якою. Відкинути відварену картоплю на друшляк, потім перекласти її на паперовий рушник, щоб обсох.

Картопля

Тонко наріжте. Змастіть круглу або квадратну форму для запікання вершковим маслом, потім розкладіть скибочки картоплі в один шар, щоб повністю покрити дно. Додати сіль та перець за смаком.

Викладіть кілька кілець цибулі зверху, потім посипте частиною сиру та чебрецем. Повторюємо шари, закінчуючи шаром сиру.

Обережно натисніть на верхній шар картоплі, щоб злегка ущільнити його. Поступово вилийте сметану зверху. Запікайте в розігрітій духовці 35-45 хвилин або поки страва не стане золотистою і не буде готовою.

Після запікання дістаньте картоплю з духовки і дайте охолонути приблизно 10 хвилин. Потім розріжте їх на порції і одразу подавайте, за бажанням прикрасивши листям зеленого салату.

Читайте також:

Ви отримаєте незабутнє задоволення: рецепт карпатських голубців з квасолею та грибами

Вони прикрасять будь-який стіл: рецепт фаршированих яєць з маринованими опеньками

У таку оселедець ви точно закохаєтеся: рецепт оселедця, маринованого в томатному соусі з цибулею та родзинками