Солоні баклажани з часником на смак трохи нагадують гриби. Тому якщо раптом ви так і не вибралися в ліс на "тихе полювання", сміливо купуйте "синенькі" і готуйте їх за рецептом.
Необхідні продукти:
- баклажани – 1 кг;
- зелень (петрушка, кріп) – 30 грам;
- часник – 5 зубчиків;
- олія (для смаження) 20 мл.
- вода - 1 л.;
- сіль - 1 стол.
Для розсолу:
- вода - 450 мл;
- сіль – 1 чайн.л.;
- оцет (9%) – 25 мл.
Баклажани промийте під проточною водою, обріжте носик та хвостик, наріжте їх кубиками середнього розміру, десь 1х1см. За бажанням нарізати баклажани можна й іншим способом, але така нарізка дуже зручна при вживанні.
Підготуйте розчин для замочування баклажанів: змішайте воду із сіллю. Нарізані баклажани залийте солоним розчином і залиште на 30 хвилин осторонь. Це дозволить позбавити готову страву гіркоти.
Свіжу зелень промийте під водою, після чого струсіть воду та за допомогою ножа дрібно наріжте зелені.
Лаванда на ділянці: чому розумні українці висаджують її – користь для городу неймовірна
У наступному році не врізнаєте свій город: чим потрібно терміново підживити ґрунт зараз для відновлення
Розгнівав небеса: патріарху Кирилу стало погано після слів про те, що Росія не нападала на Україну
Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває
Зубчики часнику очистіть від лушпиння і подрібніть: або дрібно наріжте ножем, або пропустіть через прес.
Через півгодини з моменту замочування баклажанів у солоному розчині, відкиньте їх на друшляк і дайте стекти рідині. У цей час розігрійте на сковороді олію. Коли олія розігріється, викладіть на сковороду кубики баклажанів та обсмажте їх протягом 15 хвилин, не забуваючи періодично помішувати. У баклажанів має з'явитися підсмажена скоринка.
У мисці змішайте обсмажені кубики баклажанів із рубаною зеленню та подрібненим часником.
Заздалегідь промийте з содою банки та кришки та простерилізуйте будь-яким зручним способом: у духовці, на парі, у воді або навіть у мікрохвильовій печі.
У підготовлені банки викладіть баклажани із зеленню та часником.
Приготуйте розсіл: в ковшок влийте воду, додайте сіль і доведіть вміст ковзана до кипіння. Після чого влийте 9% оцет, вимкніть плиту і залийте баклажани розсолом, що вийшов.
Закрутіть банки стерильними кришками.
Переверніть банки із заготівлею на зиму та накрийте пледом або ковдрою до повного остигання. На наступну добу заготовку з баклажанів приберіть на зберігання в прохолодне місце.
Читайте також:
Шикарна закуска на будь-який випадок: рецепт грузинського салату з баклажанами, помідорами та сиром
Ви просто повинні це спробувати: рецепт тушкованих баклажанів з курячими серцями та сиром
Можна залишитись без урожаю: як по листю баклажанів зрозуміти, що у вас почнуться проблеми