Цей рецепт баклажанів по-корейськи – чудова варіація класичного корейського морквяного салату.
Інгредієнти:
3 баклажана.
2 солодкі перці.
1 морква.
1 цибулина.
"Золота соска? Та хай": Леся Нікітюк відверто зізналась про покупки для сина
2026 - рік чужопланетян, ШІ-диктатури та нової світової війни? Пророцтва Баби Ванги, від яких холоне кров
Київстар знову піднімає тарифи: скільки доведеться платити українцям уже цієї осені
"Борщі – це не обов’язок": Маша Єфросиніна розбурхала українців своїми "непопулярними" сімейними правилами
1 пучок петрушки.
2 ст. л. соєвого соусу.
2 ст. л. рослинної олії.
2 ст. л. оцту.
3 зубчики часнику.
1 ст. л. мед.
1 год. л. коріандру.
Сіль та перець за смаком.
Приготування:
Наріжте баклажани тонкими смужками (довжиною 4-6 см). Обсмажте їх на пательні з невеликою кількістю рослинної олії до золотистого кольору. Або запечіть їх, якщо ви віддаєте перевагу менше олії.
Наріжте цибулю чвертькільцями, перець смужками і натріть моркву на тертці для корейської моркви. Змішайте ці овочі в мисці.
Подрібніть часник і петрушку, потім змішайте їх у мисці з іншими овочами.
В окремій мисці змішайте соєвий соус, рослинну олію, оцет, мед і коріандр. Полийте цим соусом овочеву суміш.
Потім додайте смажені (або запечені) баклажани в миску з овочами та соусом. Ретельно перемішайте, щоб рівномірно покрити все. Залиште салат на 2-3 години або поставте в холодильник на ніч для кращого смаку.
Так, ця страва з баклажанів у корейському стилі обов'язково стане хітом завдяки своєму унікальному смаку та хрусткості.
Читайте також:
Навіть три порції буде мало: рецепт соковитого пирога з капустою на сковороді за кілька хвилин
Божественний квашений кавун на зиму: рецепт заморського делікатесу, який благатимуть розкрити
Про пиріжки ви забудете: швидка альтернатива з лаваша та картоплі – рецепт, який точно збережете