При приготуванні фаршу для котлет багато хто додає ціле яйце, вважаючи, що воно допомагає зв'язати м'ясо і не дає їм розвалитися.
Однак кулінари припускають, що додавання цілого яйця може зробити котлети жорсткішими і сухішими. Це пов'язано з тим, що і м'ясо, і яєчні білки містять багато білка, який має тенденцію вбирати вологу і коагулювати при приготуванні, що призводить до більш щільної текстури.
Щоб котлети залишалися м'якими та соковитими, краще використовувати у фарші лише яєчний жовток. Він забезпечує достатнє зв'язування, не роблячи котлети надто твердими, гарантуючи, що вони залишаться вологими та ніжними, зберігаючи форму під час смаження.
Для отримання соковитішого результату досвідчені кухарі рекомендують замочувати білий хліб у воді замість молока перед додаванням його у фарш.
Молоко містить додатковий білок, який може зробити котлети ще сухішим. Хліб є ключовим інгредієнтом для одержання ніжної текстури, а не просто наповнювачем для зниження вартості. Співвідношення становить 250 грамів замоченого білого хліба на кілограм м'яса.
Морква буде великою, здоровою і шкідники не сунуться: чим полити овоч і коли
Нові паспорти в Україні: для кожного регіону буде свій
Нові виплати в 4500 гривень: українці отримають хорошу допомогу
Стане зіркою святкового столу: рецепт салату "Принц" з курки та кукурудзи, таку красу ще ніхто не готував
Однак, якщо ви готуєте яловичі або свинячі котлети без курячого або індичого фаршу, включення як жовтка, так і яєчного білка може допомогти зберегти соковитість, оскільки ці види м'яса можуть бути суші.
Такий підхід зберігає котлети соковитими та ароматними протягом усього процесу приготування.
Читайте також:
Такий оселедець прикрасить будь-який стіл: рецепт маринаду без оцту, щоб риба танула в роті
Смачні та повітряні пиріжки з м'ясом без ліплення: швидкий рецепт 30 хвилин
Десяти банок виявиться мало: рецепт ідеальної квашеної капусти, що хрумтить, на кожен день