Коли за вікном сіріє небо, а прохолодний вітер нагадує про холод, саме час зігрітися запашною випічкою.

І що може бути затишніше, ніж домашній яблучний пиріг з тонким хрускотом листкового тіста та ніжною, карамельною начинкою з корицею? Цей рецепт - ідеальне поєднання простоти та чудового смаку. Приготуємо справжній десерт для ностальгії!

Яблучний пиріг, кадр з відео

Що нам знадобиться?

  • Листкове тісто - 500 г
  • Яблука - 5 шт. (найкраще кисло-солодкі сорти)
  • Кориця – 1 ч. л. (Для теплого, пряного аромату)
  • Цукор - 2-3 ст. л. (за смаком)
  • Цедра та сік половини апельсина (для свіжості та легкої цитрусової нотки)
  • Вершкове масло - невеликий шматочок (для насиченості)
  • Жовток + ложка молока (для золотистої скоринки)

Як приготувати?

  1. Підготовка начинки. Очищаємо яблука від шкірки та нарізаємо середніми кубиками – так вони збережуть текстуру у готовому пирозі. Додаємо до них корицю, цукор, ароматну цедру та сік апельсина.

    Яблучний пиріг, кадр з відео

  2. Карамелізаціі. Відправляємо яблука на сковороду зі шматочком вершкового масла і гасимо на середньому вогні близько 5 хвилин, поки сік не почне випаровуватися. Потім збільшуємо вогонь і готуємо ще 5 хвилин, щоб яблука стали м'якими та злегка карамелізувалися.

    Популярні новини зараз

    Тіна Кароль обжала апетитні "активи": пишному бутону позаздрить сама Оля Полякова

    Пенсії по-новому: що чекає на українців у червні 2025 року і чому стаж тепер важливіший, ніж будь-коли

    "Павутина" - це не кінець: чи Україна ще атакуватиме аеродроми рф, відповідь змусить путіна не виходити з бункера

    Долар застиг у режимі очікування: що чекає гривню в перші дні літа 2025, прогоз на курс валют

    Показати ще
  3. Формуємо пиріг. Розкочуємо листкове тісто, викладаємо начинку, накриваємо другим шаром тіста або заплітаємо красиві візерунки зі смужок. Змащуємо поверхню жовтком, змішаним із молоком.

  4. Випікаємо. Відправляємо пиріг у розігріту до 175-180 ° C духовку на 35-40 хвилин, поки він не стане рум'яним і хрустким.

Подавайте цей пиріг теплим, із кулькою ванільного морозива чи чашкою гарячого чаю. Його насичений смак і затишний аромат нагадають вам про найтепліші вечори, коли хочеться закутатися в плед і насолоджуватися кожною миттю. Приємного апетиту!

Яблучний пиріг, кадр з відео

Читайте також:

Омлет "4 сири": ідеальний, але такий простий сніданок для гурманів, рецепт.

Желейний десерт "Ласунка" з дитинства: рецепт сметанно-шоколадної насолоди.

Хрумка картопля в духовці з пікантним соусом: рецепт страви, яка зведе з розуму.